mandag 30. mars 2009

Foccacia


Som den husmoren jeg tror jeg er bakte jeg Foccscia på lørdag. Denne er veldig enkel å lage, og smakte ille godt:)


Ingredienser
Deig:
1 l hvetemel
1 pakke tørrgjær
5 dl lunkent vann
0,5 ts salt
1 ts sukker
2 ss olivenolje
Oppå:
1 dl fetaost , i små terninger (kan sløyfes)
3 ss friske biter av rosmarin , eller timiankvister
2 dl stenfrie, sorte eller grønne oliven
2 ts havsalt , eller flaket salt
1,5 dl oliven


Slik gjør du
Deigen:
Bland sammen, mel, tørrgjær, sukker, salt og lunkent vann i foodprocessor. Kjør til en jevn tykk deig. Tilsett olivenolje og kjør maskinen bare et par omdreininger slik at oljen bare legger seg rundt deigen. La heve ca. 30 minutter.
Hell denne forholdsvis flytende deigen over i smurt kakeform eller liten langpanne. Trykk nedi fetaost eller f eks soltørkede tomater. Men dette kan sløyfes. Stikk også gjerne inn små biter av frisk timian eller rosmarin. fordel olivenene over, strø på salt og hell over olivenolje. Bruk hendene og klapp deigen ned slik at det dannes mange smågroper på overflaten.
Etterhev ca. 10 minutter. Stek brødet ved 180 grader C, ca. 25 minutter eller til det er hevet, pent gyllent og gjennomstekt. Foccacia kan gjerne fryses ned eller lages dagen før. Men det er lurt å gi det en svak oppvarming før servering, gjerne i en dyp panne med lokk.


Ingen kommentarer: